commanditaire vennoot


commanditaire vennoot 1.0

iemand die financieel participeert in een vennootschap zonder verdere handelingsbevoegdheid of aansprakelijkheid; vennoot die geen verdere aansprakelijkheid heeft dan tot het bedrag dat hij in de vennootschap heeft gestopt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een commanditaire vennoot…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      De commanditaire vennootschap is een bijzondere verschijningsvorm van de v.o.f. Het belangrijkste verschilpunt is dat bij de c.v. twee soorten vennoten worden onderscheiden. Dit zijn de beherende vennoten en de commanditaire vennoten. De beherende vennoot van de c.v. is, evenals de vennoot van de v.o.f., persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk voor vennootschapsschulden. Dit geldt niet voor de commanditaire vennoot, ook wel stille vennoot genoemd [...]. Een commanditaire vennoot is financier van de vennootschap en is niet verder voor de schulden van de vennootschap 'aansprakelijk' dan tot het bedrag dat hij heeft ingebracht.

      http://www.notarislelystad.nl/

      Een commanditaire of stille vennoot wordt niet aangemerkt als ondernemer, maar wordt gezien als genieter van winst uit onderneming.

      http://www. belastingplan-2001. nl/

      De CV (in Nederland) of CVBA (in België) is een ondernemingsvorm of rechtspersoon waarbij de commanditaire vennoot, een derde persoon, enkel kapitaal in de onderneming inbrengt maar geen beslissingsbevoegdheid heeft in de onderneming.

      http://www.goeievraag.nl/financien-werk/ondernemers/vraag/505657/cvba-voordelen,

      De vennootschap heeft als commanditair vennoot – die enkel verplicht is om kapitaal in te brengen – en als beherend vennoot – die onbeperkt aansprakelijk is voor alle schulden van de vennootschap – twee natuurlijke personen die in Hongarije wonen en de nationaliteit van deze lidstaat bezitten.

      www.ipr.be/tijdschrift/tijdschrift29.pdf,